Bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden

Er zijn mensen die niet eens meer in de spiegel durven te kijken, zo ergeren zij zich aan de hangende oogleden. Heel erg veel is er vaak niet aan te doen. Je huid wordt ouder en verliest daardoor elasticiteit. De spieren die de oogleden ondersteunen worden minder krachtig bovendien. Alleen door een bovenooglidcorrectie is iets te doen aan de hangende oogleden. De plastisch chirurg kan je er weer een stuk jonger uit laten zien.


Eerst de bovenooglidcorrectie en pas dan een ingreep aan het onderste ooglid


Een bovenooglidcorrectie is een relatief kleine chirurgische ingreep. Behalve aan hangende oogleden en een bovenooglidcorrectie kan de specialist ook een onderooglidcorrectie uitvoeren. In dat geval worden de wallen onder de ogen verwijderd. Wil je zowel iets laten doen aan de bovenste als de onderste oogleden, dan zal de chirurg altijd eerst een bovenooglidcorrectie uitvoeren. Pas als het bovenste ooglid hersteld is, kan eventueel een ingreep aan het onderste ooglid uitgevoerd worden. Beide oogleden tegelijk aanpakken is vaak geen optie.


Overtollige huid zal worden weggenomen


Kijken we naar de bovenooglidcorrectie, dan zal de plastisch chirurg overtollige huid wegnemen. Om dat te bewerkstelligen maakt hij een klein sneetje in de huidplooi. Na de ingreep zal er amper een litteken zichtbaar zijn, wél zie je er een stuk jonger uit. Behalve dat de chirurg overtollige huid weg zal halen, zal eventueel aanwezig vet ook meteen weggenomen worden.


Neem een paracetamol tegen de pijn


Na de ooglidcorrectie is het vooral een kwestie van heel goed koelen.Op die manier houd je de zwelling beperkt en voorkom je nare bloeduitstortingen. Heb je pijn, dan kun je prima paracetamol gebruiken om dat tegen te gaan. Overigens wordt bij een bovenooglidcorrectie het sneetje in de huidplooi gewoon gehecht. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, nemen een week vrijaf van hun werk. Na een week is er vaak niets meer te zien van de ingreep.


Let op de polisvoorwaarden van de verzekeraar


Wil je de kosten voor de ooglidcorrectie vergoed zien, kies dan wel een aanvullende verzekering. Vanuit de basisverzekering wordt geen vergoeding uitgekeerd. Let wel op de polisvoorwaarden van de aanvullende verzekeraar. Zij kunnen het soms verplicht stellen om de ingreep bij een bepaalde gecontracteerde behandelaar plaats te laten vinden. Houd je daar aan, want kies je toch een andere behandelaar, dan kan de vergoeding wel eens veel lager uitvallen of wordt er in het geheel niets vergoed.


Je hoeft niet in het ziekenhuis of de kliniek te blijven


Een ooglidcorrectie is overigens een poliklinische ingreep. Dat betekent dat je niet in het ziekenhuis of de kliniek van ABC Clinic hoeft te blijven maar dat je al snel na de ingreep gewoon weer naar huis mag. Doel van een dergelijke ingreep is dat mensen er vooral jong uit willen blijven zien. En toegegeven; hangende oogleden en wallen geven elk gezicht een vermoeid uiterlijk. Ze maken bovendien dat je een oudere uitstraling hebt. Het is maar net wat je zelf belangrijk vindt. Er zijn ook mensen die het proces dat ouder worden juist mooi vinden.