Hoe kan je snel en duurzaam afvallen?

Naarmate er steeds meer lekkernijen op de wereld komen, gaan we allemaal meer eten. Denk aan lekkernijen zoals drop, vla, gebakjes en natuurlijk niet te vergeten chocolade. Hartstikke lekker natuurlijk, maar helaas kom je er ook nogal van aan en erg gezond is het ook niet altijd. Na een vreetperiode vlak voor de zomer moest ik van mezelf snel afvallen om niet met een rode kop over het strand hoeven te lopen. Mijn ervaring vind je terug in dit artike Ik zou zeggen doe er je voordeel mee, ik ben er 7 kilo mee afgevallen, wellicht is het ook jouw antwoord op hoe je jouw streefgewicht kunt behalen.


Effectief en snel afvallen

Om snel af te vallen heb je behoorlijk veel doorzettingsvermogen nodig. Tijdens het afvallen krijg je namelijk minder calorieën binnen dan dat je verbrandt. De balans tussen het aantal calorieën dat je binnenkrijgt en dat je verbrandt zal tijdens het afvallen uit evenwicht moeten raken. Dit kun je bewerkstelligen door minder te gaan eten, of caloriearm, en door meer te gaan bewegen. Een combinatie van deze twee is het geheim.


Het risico van in korte tijd veel kilo’s verliezen

Snel afvallen wil iedereen. Je moet echter wel blijven opletten, want het is niet geheel ongevaarlijk. Als je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt tijdens het afvallen gaat je lichaam spieren afbreken om uit de vrijgekomen eiwitten energie te halen. Dit is natuurlijk een ongewenst effect, wat kan gebeuren. We willen natuurlijk vet kwijt raken en geen spierweefsel. De afbraak van spierweefsel gaat gepaard met een slap gevoel. Een goed dieet bevat dus in ieder geval alle noodzakelijk voedingsstoffen.


Waar kan je tegenaan lopen


Snel afvallen is een droomwens van veel mensen, en dus ook van mij. Het is echter niet echt een makkie. Er staan je veel moeilijkheden en verleidingen te wachten; de hongerklap, ineens enorme trek met een gevoel van totale vermoeidheid, verleiding door etende mensen in je omgeving, gebrek aan discipline ten opzichte van het voorgenomen sportprogramma!


Gouden tip: minder eten en meer wegen


Mijn geheim van snel afvallen zit in de combinatie van minder eten en meer bewegen. Om te beginnen het minder eten. Ik ben niet echt keihard gaan lijnen met allerlei afvalprogramma’s of iets dergelijks. Ik heb gewoon iedere dag ontbeten, geluncht en avond gegeten, gewoon dezelfde porties als altijd. Verder nam ik de hele dag niets, dus geen snacks 's avonds en niks bij de koffie. Het tweede wat ik ben gaan doen is meer bewegen, niet gelijk radicaal, maar heel rustig. Een loopprogramma van het internet gehaald voor het opbouwen van 30 minuten achter elkaar joggen in 2 maanden. Uiteindelijk loop ik nu 3 keer per week een halfuur. Gedurende deze 2 maanden ben ik dus 7 kilo afgevallen, zelf ben ik daar hartstikke tevreden over en ik kan het iedereen aanbevelen. 7 kilo in 2 maanden lijkt misschien niet op snel afvallen, maar het zijn wel kilo’s die er afblijven en ik heb ook niet echt hoeven afzien. En daar zit volgens mij ook de kracht, als je het jezelf te zwaar maakt hou je het toch niet vol. Lukt het niet alleen? Schakel dan een afvalcoach in Drenthe, Flevoland of een van de andere regio’s in.


Veel succes gewenst

Ik hoop je genoeg geïnformeerd te hebben met de bovenstaande tips en/of informatie om snel af te vallen en ik wens je veel succes met het bereiken van jouw doelen. En let op: Geef niet toe aan de verleiding die kan ontstaan als je andere mensen ziet eten, want dan ben je weer terug bij af!